Tort cu ciocolata

de Julia_Snow in Torturi, 19 Mai 2014 | 8611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom si esenta de coniac
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 g. unt nesarat
  • 600 g. ciocolata
  • esenta de coniac
  • 100 g. miez de nuca sfaramat
  • Sirop:400 ml. apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta rom dupa gust

(eu nu am folosit tot siropul rezultat)Capsuni si creioane dr. Oetker, pentru decor.

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga cacaoa si apoi se unesc cu albusurile cu faina.
Se pune compozitia in forma de copt (eu am folosit cu diametrul de 28 ), se scutura usor sa se aseze si se coace 30-35 de minute, in functie de cuptor. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce este copt blatul, se lasa la racit si se taie in doua (sau 3, dupa preferinta si depinzand de cat este de inalt).

Crema:
Ciocolata, rupta bucatele se topeste la bain-marie. Se lasa sa se tempereze usor, apoi se incorporeaza untul si esenta de coniac.

In forma de tort se pune folie de plastic si apoi se aseaza prima jumatate de blat care se insiropeaza bine.

Se pune un strat generos de ciocolata (dar se pastreaza o parte pentru imbracat tortul), se presara nucile sfaramate si apoi din nou ciocolata, pentru a avea aderenta a doua parte a blatului. Se insiropeaza si aceasta la randul ei, se acopera cu folie si se lasa la frigider macar doua ore (ideal de pe o zi pe alta).
Se scoate tortul pe farfuria pe care urmeaza sa fie servit si se imbraca in restul de ciocolata. 
Se lasa la frigider pana se intareste invelisul si se trece la decorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

portiadelumina 1

20.05.2014, 15:04

Eu am venit la sfârşit, ştiind că rămâne felia cea mai mare. Frumos, şi pentru frumuseţea lui, uite, ai strâns peste 2000 de vizializări.

Julia_Snow 1

20.05.2014, 17:46

Multumesc, padre
Da, cu siguranta la sfarsit ramane felia cea mai mare!

reisnaor_2006 1

12.11.2014, 20:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca,ciocolata si frisca